måndag, oktober 31

ny vecka och nya möjligheter

Ibland måste man stanna upp och tänka vad ens mål i livet är. När gymnasiet började att leda mot sitt slut ville jag studera vidare, på sommarlovet fick jag ett jobb nere i malmö som jag tackade ja till. Efter några veckor insåg jag att studera var något för mig. Jobbar var visserligen bra men det fanns annat som lockade mer.

Självklart vill jag också ut och resa och se mig om som en del väljer att göra efter gymnasiet. Och tro mig, jag ska också vara en av dem. Skillnaden är att jag först vill ha en utbildning så att jag sedan inte kommer tillbaka till Sverige och måste börja om på nytt, om jag nu vill ha en så bra arbete som möjligt.

Helst av allt vill jag till Thailand. Varför vet jag egentligen inte. Kanske för att jag aldrig besökt detta land, men även för att det sägs vara vackert och mycket att se. Jag vill ut o vandra, övernatta på stranden, missa bussen tillbaka till hotellet och tvingas gå i två timmar. Sådana saker. Men först av allt vill jag få min kriminologiutbildning.

Gjorde en tabbe precis när jag och Keisy var ute på vår kvällspromenad. Jag vet om att de har krävts utanför mig och tro det eller ej så gick jag där och pluffs så sjönk jag och mina vita skor ner i jorden. De vita skorna blev bruna och jag blöt. Toppen!

Veckan som börjat kommer vara fullsmockad.

Måndag - skola mellan 9:15-12:00
Tisdag - tvätta mellan 7-10 därefter shopping med Linda, ringa två viktiga samtal och sedan avsluta kvällen med lite trevligheter.
Onsdag - Skola 9:15-12:00, träffa "mitt barn", träna med Linda (om jag hinner) och sen en väl förtjänt utgång, måste tillägga att jag Inte har varit ute på över en månad.
Torsdag - Städa hela lägenheten och vid 18:30 ska jag på ett möte.
Fredag - Skola 13:15-16:00
Lördag - Hmm hmmm
Söndag - Kalas för min kusin som blir 13.

Eftersom att jag inte har något jobb just nu vill jag gärna fylla ut dagarna så pass mycket som jag kan. Och för att inte glömma det man ska göra så köpte jag en "vecko-kalender" som man sättere på väggen. 39:- på Ullared. Billigt och bra.

Snart börjar min utbildning för Rädda Barnen. Kommer att utbilda mig som informatör men ska sedan (om jag trivs) att gå en vidareutbildning så att jag blir vittnesstöd. Ser framemot detta och att träffa andra med samma intresse som mig själv.

Vill även tillägga att Kristianstads Högskola är en skola som brinner för deras elever. Ett stort tack!

Annars fungerar allting bra med lägenheten, tänker aldrig mer bo på första våningen. Inte kul, lägg det på minnet folket. De som har hälsat på har gillat den och även skrattat åt mitt så kallade badrum. Lägenheten har sin charm, gammalt men fräsch kök, högt i taket och jävligt litet badrum. Men det är väl så ett studentliv skall vara? Hur kul hade det varit om jag skaffat mig en stor tvåa med ballkong och allt? Då hade jag inte haft denna kunnskap, att leva litet och kunna anpassa mig, med mig senare och kunna ge andra råd. Det är självklart att jag önskar att jag hade kunnat levt större, både för mig och Keisy. Men nu går inte det och jag acceptera detta. Jag älskar min urmysiga lägenhet och ser framemot många mysiga kvällar med mina nära och kära. Detta ska bli Min lägenhet, eller detta ska vara min lägenhet, där jag ska dela skratt och tårar med dem jag håller kär, här ska de vara fester, hemmakvällar, bakisdagar, bråk, kärlek, glas ska gå i sönder men de ska även tillagas god mat. En sådan lägenhet ska jag skapa denna tiden som jag bor här.

För er som är sugna på att komma hit så kan jag passa på att skriva att på söndagar är det typ alltid öppethus hos mig, jag söker alltid en vän som vill söndagsmysa. Reglerna är simpla. Antigen har du ätit innan du kommer, har du inte drar vi och köper varsen pizza (gäller det Magnus så delar vi på en familjepizza höhö), därefter drar vi till hemmakväll och köper mumsmums, sen går färden hem till mig där vi sitter i timmar och käkar, snackar, kollar på film och somnar i soffan (som jag och Linda gjorde i söndags). Svårare än såhär är det inte.

Nu ska jag lägga mig, ska som sagt upp innan sju för att TVÄTTA! Jag gillar att tvätta tidigt. God natt och hejdå.

tisdag, oktober 25

12 böcker på 5 mån. OMG!

Befinner mig hos mamma och pappa. Jag och Keisy följde med hem igår, kände konstigt eftersom att man inte har varit här på ungefär 2 veckor. Var visserligen hemma 5 min häromdagen. Ibland behöver man (jag) få känna mig som ett barn, bli lite ompysslad och uppassad. Inget mig emot, saknar lägenheten ytterst lite.

Det viktigaste man inte får glömma när du flyttar är att du hade ett hem innan. Att klippa navelsträngen bara sådär tror jag inte många klarar av. Lycka till.

Sitter och pluggar till hemtentamen vi har tills torsdag - elller så var det fredag. Läser just nu om missbrukare och hur man blir av att "röka på". Inget jag vill läsa om, ett måste är ett måste.

Veckan kommer bara bestå av att plugga, plugga och plugga. Gillar hemtentamerna mer än saltenterna. Vill även tillägga att till er som funderar på att läsa en kurs/program. Glöm inte att Ni själva får stå för kostnaderna för era böcker. Ex: min kurs som jag läser nu på 5 mån, där ska vi ha 12 böcker. Den billigaste boken jag köpt hittills har kostat med frakt 116 kr. Läs inte en kurs bara för Att, det kostar.


Cambider är superbra! Ironiska jag.

lördag, oktober 22

vart tog glaset vägen?

Blir en lugn helg för min del, är "barnfri" (hundfri). Var i Lund igår och hälsade på en gammal vän. Ikväll kommer min Julia och hennes hund Vera hit för att umgås med mig. Vi ska käka lite pizza, snacka skit och bara mysa som vi är bäst på att göra.

Har en stor hemtenta på ingång, inlämning den 28 så nästa vecka blir det bara till att skriva och skriva. Tur att jag gick journalistik i 3:an.

Måste berätta om en sak som inträffade idag. Låg i soffan och kollade på gamla avsnitt av det okända. Efter detta började jag med disken och kom på att ett av de lite finare glasen fattades. Jag är medveten om att ett av dem gick sönder förra helgen, men de tredje kan jag inte hitta. Har letat överallt i lägenheten, i alla skåp, kastruller, frysen/kylskåpet. Kan inte hitta det. Hoppas att Julia hittar det sen, ett glas kan inte bara försvinna sådär.

Vill även säga grattis till min älskade Johanna som fyller 22 år. Hoppas du får en underbar dag/kväll. Jag älskar dig mitt pucko.

Denna låt har spelats nu i några timmar och jag älskar den, den förklarar så mycket om hur människor kan känna sig.




torsdag, oktober 20

satan i gatan

... vad nöjd jag blev med gardinerna. Har haft mormor på besök hela dagen. Vi har fixat med gardinerna i storarummet och köket, shoppat lite och bytt min ena stil. Har även hunnit med att tvätta och plugga. Ska snart iväg till "mitt barn".

Fick besök igår av min syster. När jag kom hem från skolan stod hon i köket och lagade mat. Disken var även diskat och hon hade hyrt filmer och köpt godis/chips. Fick även en tröja av henne och mamma.

Har inte tagit någon bild på gardinerna i köket, fixar det sen måste plugga lite innan jag tar bussen.

Fick blomman som står i fönster och ett strykjärn av mormor :)



tisdag, oktober 18

en ny fas i livet: ensamt!

Nu när man bor ensam får man bestämma allting själv samt fixa. Har haft lite att fixa idag ang hyran, de ska inhandlas mat, städa, rasta hunden, tvätta osv. Dock får man känsla ibland av ensamhet. Även om man har Keisy och kompisar som kommer och hälsar på ibland så vet man att det bara är jag här i människotypen.

Detta är (nog) en fas man ska gå igenom. Jag personligen är van vid full rulle i huset i Maglehem gentemot livet i storstaden där de bara är jag. Samtidigt är jag medveten om att det hade inte fungerat för mig att bo med en vän i en större lägenhet. Hoppas att det är fler som känner som mig när man bor själv.

Sitter just nu i soffan och tittar på Go´kväll och dricker te. Får besök ikväll, tack gode gud för det. Annars har jag pluggat, plockat här hemma och diskat. Funderar på att skaffa mig ett litet litet jobb så att dagarna fylls upp mer. Men samtidigt så har jag sökt till två kurser nästa termin, tror att jag väntar lite och landar här innan jag bestämmer mig.

Får bli en bild på mig och de två tjejer som är min trygghet.


måndag, oktober 17

ännu mer inredning

Kom precis hem från Lund/Malmö. Pappa ville visa lite inredningsaffärer för mig och mamma. Köpte riktigt häftiga magneter, der ut som träkulor, en kökslampa, två handdukar till köket, en "burköppnare", skål, hink till toan, stenar till mina lyktor och några pinnar som ska lukta gott.

Sitter just nu i soffan och dricker lite te, lyssnar på musik och myser med Keisy. Riktigt skönt att ha hund nu när man bor ensam. Allting någon som blir glad när man kommer hem och skuttar & har sig. Vet inte vad jag hade gjort utan mitt lilla troll.

Hade även min första fest i lörd, dock var det inte mening. Svin kul hade vi, tills jag upptäckte dagen efter att ett av de lite finare glasen hade gått sönder och soffbordet. Tur man har fina vänner som kommer och lagar det till en sen. Någon gång ska alltid vara den första. Vi hade riktigt kul och det är huvudsaken.





lördag, oktober 15

illamående inför träffen

Precis hemkommen ifrån träffen med mitt mentorsbarn. Alla vi mentorer skulle för första gånge få träffa vårt "barn" och deras familjer. Först fick vi varsin bild med ett djur, jag fick krokodil. Därefter skulle vi ställa oss på en rad, mentorer för sig och barn för sig. Sedan ropade de upp ett djur i taget. Till sist ropade de upp mitt/vårt djur. Och där stod han. Mitt mentors barn. Har aldrig sett detta barn tidigare, har bara haft en bild i huvudet om Hur han skulle kunna se ut.

Jag hade gissat på att han var ljushårig och det var han. Vackra stora klarblåa ögon hade han och mycket snäll. Sen gick vi en liten runda där vi skulle lära och känna varandra. Det gick väldigt bra, vissa saker är vi lika på och andra inte. Därefter fick jag träffa hans familj och fika en stund.

Kan även tillägga att jag var superduper nervös, när jag kom fram till tivoliparken trodde jag att jag skulle spy. Har nog aldrig varit så nervös i mitt liv. Allting gick hur bra som helst och jag ser framemot att få träffa denna kille igen och hans familj.

Med respekt för "mitt barn" och hans familj vill jag inte skriva va de heter, bor, ålder eller lägga ut några bilder på honom/dem.

Nu sitter jag hemma och väntar på Chicken. Vi ska ut och äta ikväll med grabbarna grus och sen ska vi hem till Roy och ha en trevlig kväll. Chicken har bara sett lägenheten när va en massa kartonger osv i den, ska bli spännande och se vad hon tycker.

Kylan är iaf på ingång på riktigt, var frost på gräset imorse. Säger man frost på gräset? Hmm, svenskan!? Blir alltid rädd när de kommer någon och går förbi mig i skogen. Ibland så händer de att man "hojar" till lite. Är inte van vid att folk springer, cyklar eller går förbi en i skogen.


fredag, oktober 14

fredagsmys

Nu är det fredagsmys som gäller, ikväll väljer jag film. Blir "Undergången - Hitler och tredje rikets fall". Lyssnar just nu på monday morning i acoustic verision. Mycket bra.

När jag var ute med Keisy innan slog det mig att vintern är på ingång. Fingrarna hade inte vacker färg när vi kom in i lägenheten. Är glad över att jag har skog cirka 3 min ifrån mig. Skönt att ta en promenad där och inbilla sig att man är hemma på landet. Saknar landet lite, är inte van vid att höra syrenerna nästan varje dag. Men det är sånt man vänjer sig över. Nu ska vi inte klaga, jag bor faktiskt själv. Hur många önskar inte att de gjorde det?

lite bättre bilder

Sladden till kameran är nu återfunnen! Slut på iphonebilder, eller nej. Visar det jag köpte på Ullared, har glömt att lägga fram lite saker typ tvålkopp, tandborsthållare, papper, topps, nagelsax och borste.

Ska snart ut med Keisy, tror att vi ska gå en runda med Belle och Elvis också. Sitter och äter frulle och lite kaffe, sen en snus på det så är morgonen räddad. Förutom att min kompos ringde 7:15 imorse o sa "Heeeeej, ska vi festa imorgon?" mitt svar blev: öhhhhhhhhhhhh.







torsdag, oktober 13

välkomnar hösten

Igår var jag och Linda på Ullared. Hittade faktiskt mycket fint till lägenheten och lite kläder. Hittade dock ingen pippitröja som jag hade hoppats. Ett tips är självklart att dra upp till Ullared och handla lite till lägenheten, de är billigt och de har fina saker (oftast). Höll min budget vilket jag är nöjd med eftersom att det blev lite dyrare på Ikea än jag hade tänkt

Har varit i Bromölla idag, hälsade på mormor och klippte mig även. Välkomnar denna höst med en lugg. Har även haft kaffebesök av min Mia, fick en söt magnet av henne. Tack gumman!






tisdag, oktober 11

jag fann dig

finns ingen artist som Melissa Horn,
hon berör, skådar de djupaste som finns, sjunger om ting om vi dagligen går igenom.




http://www.youtube.com/watch?v=HuHMbhiUl8k
Har haft mamma, pappa, Klara och lilla E på besök idag. Har varit och köpt en tvsladd och skaffat bredband. Kan inte bli bättre. Haha har nästan kollat igenom alla filmer jag har så ska bli skönt med lite tv nu. Kom på att jag har glömt min sladd till kameran hemma så får bli lite iphone bilder.

Ikväll kommer Linda hit. Blir middag och soffmys. Imorgon beger vi oss mot 6 timmars shopping i Ullared. Kommer ihåg när jag, Linda, Emma och Willma skulle upp dit. Vi sov nog 1-2 timmar och var där uppe i kanske 2 timmar. Denna natten blir det nog lite mer sömn eftersom att bussen går 6:25 från sommarlust.

Dagarna ser nästan likadana ut. Börjar som sagt komma in i rutinerna. Keisy trivs och njuter av att få ha mig för sig själv. Blir några myskvällar i veckan med vänner och kafferep. Är väldigt stolt över mig själv att jag inte har handlat några kläder alls på en månad. Men imorgon ska jag faktiskt unna mig något nytt. Lägenheten är nästan helt klar. Ska köpa gardiner och lite småsaker.

Det ända jag har att klaga över är det  lilla badrummet jag har, tror att den är 1-2kvm stor bara. Gå in backa ut som man brukar säga.

Har även fått en spegel av mamma och pappa :)



söndag, oktober 9

nejnejnej!

Det som jag aldrig trodde skulle hända mig, har hänt.
Mitt hotmailkonto har blivit spärrat. För oss som är studenter, arbetare osv måste ha tillgång till sin hotmail varenda dag. Detta är verkligen inte bra. Och facebook verkar inte heller fungera.

tisdag, oktober 4

prickar av

Har som sagt inget internet hemma ÄN. Sitter just nu i Maglehem och fixar med lite saker, har bl.a betalt hyran, bokat en Ullaredresa till mig och Linda, fixat med pengarna, ringt abk ang färgen i v.rummet, bytt/köpt lite saker i butiken i Brösarp och betalt resan till Cypern. Köpte en TV igår, såklart på Elgiganten. Har även sökt kurser till nästa termin, sökte kriminologi 2, Neuropsykiatri och kriminalitet och handelsrätt (juridik). Dock kommer man bara in på två kurser/termin men eftersom att kriminologi är mitt såkallade huvudämne måste jag välja det först.

Vill ge de som bara sitter hemma och inte gör något om dagarna en spark i baken. Även om Ni inte får något jobb kan man alltid studera. Ni tjänar faktiskt 30 hp på det. Det sitter inte fel på sitt CV.

Dagarna ser likadana ut, börjar komma in i rutinerna nu. Är lite småsaker som ska till i lägenheten men det köper vi på Ullared.





söndag, oktober 2

Vanlig söndag

Ligger just nu i soffan och myser med keisy. Ljuspartyt igår var mycket trevligt. Ska själv ha ett i november, kommer då bjuda in folk osv. Det har kommit upp för mig att fet värsta med att bo själv är att söndagarna blir ännu värre än de brukar och att laga mat själv är trist. Imorgon ska jag iaf köpa en ny tv, såklart på elgiganten.

I det stora hela rullar allt på, hade min första tenta i fredags och jag hoppas på att fet gick bra. Var även på intervju hos rädda barnen och de ville ha mig. Är nu informatör hos rädda barnen, men kommer förmodligen att utbilda mig sen till vittnestöd nästa åt.

lördag, oktober 1

inget internet

Har inget internet i lägenheten därav ingen uppdatering. Lägenheten är nästan klar, Keisy har flyttat in och jag sover väldigt bra. Känns skönt att vara själv, fast lite sällskap ibland skadar aldrig.

Idag ska mamma och jag på ljusparty och ikväll blir det mys hos mig.