tisdag, september 27

den stora dagen är kommen.

Igår hjälpte Madde mig med att fixa det sista, sätta saker på plats och packa upp från Ikea. Kan erkänna att vi hade problem med vinstället. Idag kör vi in soffan - ska nämligen ha en bäddsoffan, en byrå och kläderna. Så inatt kommer jag sova i lägenheten och alla andra dagar också.

En negativ sak med flytten är att jag glömde att jag skulle på intervju idag, men vi ska träffas på torsdag ist. På fredag har jag min första tenta, känns sådär inför den.

måndag, september 26

tack vem du nu är där uppe i

Arbetsintervjun häromdagen gick väldigt bra och de ringde mig senare på dagen och berättade att jag fick det. På onsdag ska jag på utbildning så att man kommer in i jobbet snabbare. Känner mig lyckligtlottad, har jobb, går på högskolan, håller på att flytta till eget och inte bunden till någon.

Hela helgen har bestått av att fixa i lägenheten. Vi ha bl.a målat köket frå grönt till vitt och hallen från gult till vitt. Även flyttat massa saker, målat köksbordet, monterat upp stolarna osv.

Igår var vi på ikea, jag, mormor och mamma. Måste säga att jag uppskattar min flitighet med att fixa innan ikeatrippen. Bl.a göra en inköpslista på ikea, skriva en annan lista över småsaker samt mäta överallt. Det gynnar en. Summan blev lite över min budget, vilket gör inget. Som pappa sa: De är saker du kanske har i flera år. Sant! Tänker dock inte åka tillbaka till Ikea några dagar efter löning på en söndag.

Vi hade iaf kul och mormor slängde ut kommentarer från höger och vänster, jag drack rödvin och mamma körde vagnen. Lyckade vi är.

Nu ska jag snart iväg till lägenheten. Det ska målas i hallen en gång till och sen kommer Madde och hjälper mig med att packa upp, ställa allt till rätta så att det ser snyggt ut osv.

Nu när vi börjat att sätta upp saker har vi kommit på att det är högt i taket. Min kandelaber är ändå 80cm och hyllan är 150. Ni ser ju skillnaden, lyckliga jag fick köpa stora saker igår på ikea.




fredag, september 23

effektiva jag.

Unde beloppet av två timmar har jag hunnit med att få nyckeln, prata med hyresvärden samt få en rundtur i huset, packat upp i köket och varit på arbetsintervju. Kalla mig den effektiva tjejen. Imorgon blir det att måla i köket, kanske hinner med hallen också. Måste säga att mitt kök är urgulligt. Dock litet, men jag får plats där + en köksö. Detta gillar vi.

Ett tips som jag själv insåg idag att jag gjort är att packa ner för mycket av samma sak. Har nog packat ner 7 olika bakformar. Och vad ska man med så många till? Även olika glasmuggar osv.

Arbetsintervjun gick bra, får svar redan ikväll. Hoppas innerligt att jag får detta jobb.

Fick även en kudde igår från mamma och pappa från Borett, såklart. Det ligger en rolig historia bakom denna kudde. Jag kom in på högskolan som 4 resv och stod i kö till denna lägenhet som 4 resv, på denna kudde är det en 4 och jag älskar som sagt Borett. Sammanträffande?

Lägger upp lite bilder på lägenheten, dock är det svårt att få med allt då lägenheten är så pass liten.




torsdag, september 22

klackar vs stekpanna

Ett tips ang Ikea.

Bli medlem så kan du göra din egen inköpslista. Där kan du hålla koll på vad summan blir samt om varan/varorna finns i Malmö, Älmhult m.m. Har själv hållt på med min lista i cirka 3-4 veckor, tar bort varor, lägger till, ändrar antalet osv. Fick en liten tänkare när jag såg att jag faktiskt har lagt till grytor och stekpannor, det kom upp för mig att jag Faktiskt ska flytta.

Innerst inne vet jag såklart om att flytten börjar på fredag, men när man köper och ser saker på ens inköpslista så hoppar man till och får sig en tankeställare: Jag håller på att bli vuxen.

Innan när man fick in pengarna varje månad på sitt konto kunde man gå och köpa sig kläder, smink eller skor. Nu köper man stekpannor, kaffemuggar, tallrikar. Blev en aning deppig när jag gick in på Ginas hemsida och hittade en tröja som jag vill ha. Det handlar om att prioritera vilket är svårt, men jag blir bättre och jag får tänka på att de saker jag köper gynnar mig och de som besöker min nya bostad.

Saker som kaffekokare, vattenkokare m.m får jag köpa senare. Får bli neeskaffe eller vad de heter!

Men på lördag ska mamma och jag till Ikea, ser verkligen framemot att få köpa Mina saker till Mitt hem. Är glad över att jag har presentkort på 1500:-. Just nu ligger summan på cirka 2000:-

Satt innan och tittade på inredningssidan rum21 (tror jag den heter) och såg ett fårskinn, klickade direkt in på Ikea och la till ett. Har alltid velat ha ett och nu ska jag äntligen köpa ett också! Ett måste för mig.



http://www.youtube.com/watch?v=GZNtticFI60

dumma hår.

Sitter och färgar håret, dock vill det inte riktigt ta. Inte okey! Har en förpackning kvar, fungerar inte det så blir det att åka till frisören.

onsdag, september 21

smink vs servettställ

Huvudvärk till max, trött i ögonen men glad ändå. Var inne i stan med familjen och shoppade lite till. Hade ett presentkort på Borett som jag fick från Johanna och Madde när jag fyllde 18. Duktig jag är som sparat det. Köpte en glasburk som jag tänkte ha flingor i, en skål där lite karameller kommer att finnas till hands, ett saltkar och ett fint servettställ som jag blev väldigt förtjust över. Hittade även sex st tallrikar från en annan affär.

Skrev som sagt kontrakt igår och på fredag ska vi hämta nycklarna. Det börjar bli lite pirrigt, dock har jag inte riktigt insett att jag faktiskt ska flytta och stå på egna ben. Lärorikt minsann.





tisdag, september 20

...dörrarna öppnar sig

Har varit en mycket hektisk dag. Var hos ABK vid tio och skrev kontrakt och valde även färg till storarummet, hade först tänkt mig vit/grå men valde ist vit. Lättare att matcha. Fick även reda på att det är dax att renovera köket, dock älskar jag det köket som det är nu så avvaktar lite. Sedan åkte vi och köpte stolar till köksbordet, städgrejor ( inte så kul) och en praktisk hylla som ska vara i köket.

Ska även på arbetsintervju på fredag och tisdag. Fick hem min lampa igår som jag beställt och den är snarligt min fönsterlampa.

Har lärt mig två viktiga saker idag. Det första är att även om man ibland har det kämpigt så ska man ha i baktanke att det blir bättre. Idag fick jag en sådan bekräftelse att det blir bättre. Sedan Ska man titta i olika affärer efter priser osv. De stolarna jag köpte idag hittade jag 100:- billigare/stol i en annan affär. Sparade jag 400 kr. Ja tack!

För några veckor sedan var mamma och jag på en "loppis" och där hittade jag två Kostaboda burkar i glas för 5:- st. Rätt så billigt för det märket. Kan man ha lite sylt i -fast jag äter ju inte sylt.




söndag, september 18

mam

... mamma klagade på att det inte gick att kommentera,  det är fixat nu.

kaffemugg

Jag har klart i huvudet hurdana tallrikar jag skall ha, däremot är kaffemuggar något som ännu är suddigt. Ett krav är framförallt öra och inte svarta. Ska till Ikea på söndag och hittar jag inga där kanske jag hittar några vackra uppe i Ullared.

Slänger upp en bild på min underbara kandelaber, lycktan till vänster fick jag av min bror när jag fyllde 20. Hittade även lite bilder på Hur det kan se ut när man ska sortera, slänga, packa m.m.




lördag, september 17

håll igång

Nu är man färdig för att snart bege sig mot stan där E & P ska hämta upp mig, sedan går färden mot Blekinge där resterande befinner sig. Känns lite udda att vara "festfixad" redan vid 11:30. Men är det Ryssbygänget så är det.

Ett måste för oss tjejer när man ska skapa sitt bo är en kandelaber. Har en silvrig på 80 cm och jag älskar den. Passar överallt och dessutom kan man ha olika färger på ljusen. KÖP!

fredag, september 16

Helvetet bryter ut

Vill även poängtera att ditt rum kommer se ut som kaos. Ditt rum kommer bestå av låder, kassar, lite skräp mm. Håll ut! Med tanken på att man sedan bor helt själv, få göra exakt vad vad man vill osv gör nog att det inte spelar någon roll hur ditt rum ser ut just nu.

Idag ska jag iaf till Blekinge. Det blir återträff med två av klasserna från småland. Kommer bli awesome :)

löshår vs. diskmedel

För cirka 1-2 år sedan önskade man sig löshår/smink/väskor mm. För några dagar sedan fick jag en liten röd dammsugare av mam and dad. Tänker man tillbaka har min uppskattning förändrats drastiskt. Nu värdesätter man saker och ting på ett annat vis, vuxenpoäng.

Ett tips till er som ska lämna boet eller har det i tanken - önska er presentkort på ex ikea, borett, Mio etc. Det gynnar er mer än man kan ana. Till en början tänkte jag att Jag kunde köpa exakt det jag ville och att pengar ordnar sig till slut. Dream on baby! Det gäller att prioritera det som är nödvändigt, det andra kommer senare. (Spara så mycket ni kan).

Men ett annat tips när det gäller heminredning. I Brösarp (cirka 4 mil utanför Kristianstad) finns det en mycket fin inredningsbutik, där de har något för alla åldrar, kvinna som man. Modernt och gammalt. Mamma och jag tog en liten tripp idag och detta införskaffade jag mig.

nytt kapitell

Nu har ett nytt kapitell öppnats upp för mig. Det vill säga högskolan och att "lämna boet". Till en början såg jag det som att det var dax att bli vuxen samt att börja ta ansvar av ens egna handlingar. Därför vill jag tillägga att "lämna boet" är värre än man kan tro, det kostar, tar tid samt känslosamt.

Från och med nu kommer Jag vara själv i mittt hem, förotum min hund. Men det kommer inte finnas någon som säger Tjenatjena när Jag kommer in eller att man ser mamma/pappa i köket och maten är klar. GLÖM DET! Nu ska Jag stå på egna ben. Handla mat, kissa/bajsa hunden, städa, laga maten, diska, tvätta bjuda in folk/säga nej till folk, köpa det som fattas i din bostad osv.


Denna låten får avsluta detta inlägg. Ska även tillägga att jag är ny med att blogga, vet knappt hur man gör. Vi får se hur det går, önska mig lycka till :)
http://www.youtube.com/watch?v=rWGUmcFLdu8&feature=related