torsdag, juni 28

Fick bra besked av doktorn igår. Vätskan i den nedre regionen har sänkts med två cm. Väldigt tacksam över det. Samtidigt som man är glad över det beskedet vet man om att nu måste dem börja på en ny undersökning som fastställer varför jag mår illa, har kraftigt ont i magen, kräker och tappar vikt.  Hjärt- och lungsäckarna är som innan, har inte hört något från min doktor än.

Vaknade med träningsverk i skinkorna, haha! Vetefan vad jag gjort för att åstadkomma detta. Jag går visserligen på jobbet, men gå gör man alltid. Roligt ibland. Fått ny mobil också :D


söndag, juni 24

Midsommar var awesome. Bästa midsommar på länge vill jag lova er. Lördagen gick till att ligga i soffan. 













fredag, juni 22

Onsdag: Kollade på snow white and the huntman med Mia, riktigt bra film.
Tors: Gjorde provet för läkemedelsutbildningen och klarade det, spenderade dagen med Veronika.
Fred: MIDSOMMAR! Kim har åkt till jobbet (slutar kl 3), Keisy har varit ute och nu ska jag ha lite egen tid, håret ska färgas, benen ska bli siden, ögonbrynen ska vara på topp och naglarna ska målas. Midsommar kommer vi såklart fira i Bromölla. Jippi!

 Jag och Veronika studenten 2011
Midsommar 2011

onsdag, juni 20

Funderar på att ha det såhär på fredag fast lite mer snyggt gjort. Kanske lira in lite blommor i diademet/hårsmycket. Annars brukar jag köra med uppsatt och luggen nere.


Ibland är det bra med "gamla kläder". Köpte nya kläder på Gina och lite inne i stan för två veckor sedan. Inget av det vill jag ha på midsommar och har ingen lust att köpa nytt igen. Har två stora kassar med kläder ifrån maglehem, gick igenom dem och hittade denna klänningen från Bik Book. Tror den är 2-3 år gammal, söt, simpel och tjock. Fick bli studenskorna på fredag. Sköna och snygga. 






Blev en tripp till Åhus hundbad igår. Köpte goda kakor vid konditoriet vid oss. Skönt att komma ut och tänka på annat. Ikväll blir det bio med min Mia. Annars ska jag bara ta det lugnt och vila. Bestämma vad jag ska ha på midsommar också. Läääääängtar. 




 Imorgon åker utväxten hahahahhaaaaaa.


 Lite ironiskt. Min vs Kims kvällsmat. (igår)

tisdag, juni 19

Besök på CSK kl 10 imorse. Cystran såg bra ut, dock hittade dem vätska där nere också. För tillfälligt har jag vätska i kroppen på tre ställen vilket man inte ska ha. Tog fler blodprov idag och hoppas på bra resultat. Doktorn sa att har inte vätskan försvunnit där nere inom 1-2 v ska dem göra ett hål i min mage och gå in med en liten kamera.

Skulle på brandutbildning inom jobbet men mina krafter tog slut och blev faktiskt väldigt ledsen och rädd. Vi funderar på att åka ner till Åhus strand senare idag med Keisy och gå en liten promenad och fika. Om jag orkar förstås.


Förra veckan beställde jag en ny mobil så hoppas den kommer snart :D det bästa av allt, den har 12 megapixlar.




måndag, juni 18

Blev en trevlig kväll i Bromölla i lörd, spenderade söndagen med mormor. Imorse ringde doktorn och berättade att dem hittat en Cystor på ena äggstocken. Cystor är en blåsa som sätter sig på äggstocken. Imorgon ska jag tillbaka på CSK för att göra en ny undersökning.


lördag, juni 16

Studentmottagning för Sabina och Sofie igår. Ikväll blir det kanske bromölla eller stan, får se vart vägen leder oss helt enkelt.


Min student. 



onsdag, juni 13

Idag var det besök på CSK. Dem gjorde en skiktröntgen. Fick dricka kontrast i två tim och sedan fick jag det även i blodet. Tredje gången jag gör detta. För er som inte vet vad kontrast är så blir du sjukt varm i hela kroppen, det känns som att du är full, det känns lite konstigt vid strupen och det värsta av allt är att det känns som om att du kissat på dig. De röntgade iaf bröstdelen och buken. Hoppas på positiva svar denna gången.

Mormor var snäll och följde med och när vi var klara fick jag en tomatplanta av henne. Nu ligger jag i soffan och vilar, man blir lite trött efter en sådan undersökning.


lördag, juni 9

Besökte vårdcentralen igår för magen, men dem skickade mig till CSK eftersom att de trodde det hörde ihop med hjärtat och lungorna som jag har problem med. Röntgades och fick ett tråkigt besked att det har förvärras. I mars blev jag inlagd pga vätska i hjärt- och lungsäckarna. I april hade vätskan i hjärtsäcken försvunnit och de hade sänkt i lungsäckarna. Igår var vi tillbaka till ruta ett. Vätskan i hjärtsäcken hade kommit tillbaka och i lungsäckarna hade det ökats. Doktorn tyckte att vi skall undersöka magen och se om där finns en koppling, annars vet vi inte riktigt hur vi ska göra. Ett tråkigt besked eftersom att jag inte kan leva fullt ut. Så som att träna, gå en lite längre promenad med Keisy, ut och dansa osv är väldigt jobbigt. Är oftast trött och har en j*vla smärta varje dag.

Man får göra det bästa av situationen, idag ska vi iväg med Emil och Sabina och fiska. Det verkar bli ett fint väder också.


Cypern 2011, blev inlagd pga magen. Mycket bra sjukhus och trevlig personal. 

onsdag, juni 6

I månd var vi på Bellas Place och käkade. Tycker att alla ska besöka det stället.
Igår gjorde jag provet för läkemedelesutbildning, hoppas innerligt att det gick bra.




söndag, juni 3

Jag vill resa! Bara komma bort, packa ner sina fina klänningar och smycken, bli serverad av personal varje dag, besöka nya platser, träffa nytt folk och se nya kulturer. Förra sommaren besökte jag och en kompis (som jag dessutom träffades i Egypten för cirka 4 år sedan) Cypern, säger bara en sak: ÅK ALDRIG TILL CYPERN PÅ SOMMAREN! Fifan vad varmt, det var den sjukaste värmen jag varit med om, och då har jag ändå varit i Frankrike och Turkiet på sommaren också. Om ni måste åka dit på sommaren kan ni låta sminkväskan vara hemma för det rinner av en efter 5 min. Besökte en annan stad i Cypern över jul/nyår. Stor skillnad jämfört med hur det var under sommaren. Under vinterhalvåret kunde man faktiskt se gatorna och ta plats. Fast jag gillar ändå Egypten bäst, visserligen är det smutsigare där, befolkningen är inte riktigt vad vi är vana vid. Men deras musik, mat, gästvänlighet och havet slår det bästa. 

När du åker utomlands är det alltid så himla uppbyggt bara för oss turister. Visst, det är våran semester och vi vill ha det fint bla bla bla. Minns en gång när jag var i Egypten, blev bekant med en på hotellet och han ville ta mig och min familj till ett café där nästintill inga turister befann sig. Det var otroligt, tänk er Aladin. Det var magnifikt, harmoniskt, mysigt och trevligt. Sen var det framförallt skönt att komma bort från allt detta "turist uppbyggda samhälle".

De länder jag gillar mest och kan rekommendera är först och främst Egypten, Cypern, Frankrike och Turkiet. 


 Egypten 2008
 Cypern sommaren 2011
 Turkiet sommaren 2010

Cypern vintern 2011/2012

lördag, juni 2

Nu är lägemheten ren och jag dödade en spingel. Riktigt stolt över mig själv eftersom att jag brukar, i vanliga fall, springa upp på en stol/soffan och skrika. Men icke denna gången, så nu ligger den i dammsugaren med allt annat skit. Blev sallad och lax till lunch, försöker att inte äta allt för mycket pasta, ris och potatis. Har redan märkt att magen inte blir så "svullen" som den ibland kan kännas. Fast inget slår en härlig krämig pasta med bacon. Just nu pluggar jag till provet i nästa vecka, läkemedelsutbildningen som det så fint heter.

Lägger upp några bilder från inflyttningsfesten också.








Nu ska lägenheten få sig en städning. Låg hela dagen igår med förkylning och feber så ingen fest i Bromölla för min del. Känner mig bättre idag iaf, ska hinna med att plugga också. Ikväll ska vi till Kims kompisar.



Mysigt sleten haha, är man lite smått sjuk så är det helt OKEJ!