torsdag, april 26

Idag står det skönhet på agendan. Måste fixa naglarna och mina kära ögonbryn. Ska iväg sen med Chicken och hennes mamma och glo på en lägenhet. Ska även se om jag hittar några fräsiga ben till byrån jag ska "renovera".

Har hittat en helt ok sida där man kan fixa bilder - http://pixlr.com/editor/
Påminner mycket om photoshop fast på svenska och enklare.





onsdag, april 25

Tänkte visa den byrån vi ska fixa lite med. Den ska målas vit och det ska sättas nya handtag på den. Vilka handtag är osäkert men dessa på bilderna gillade jag. Får se vad regeringen säger om mitt önskemål. Var inne på ikeas hemsida och hittade en snygg hallmatta. Min tanke är att mattan i hallen ska ha lite färg på sig eftersom att vardagsrummet kommer för det mesta bestå av svart/vitt/silver/grått. 





Nybakta muffins på ingåg by me. Väntar på besök av Chicken och Viktoria. Ska iväg sen och kolla på en lägenhet, men inte till mig (oss) denna gången. 



Igår blev det shopping till den nya lägenheten. Köpte en soffa samt en tvbänk. Ska hämta detta den 15 maj då vi får tillgång till lägenheten. Hittade en fin hallmatta igår som vi blev sugna på, mattan är längre än den på bilden. 




måndag, april 23

Tänkte innan på att servettringar är alltid trevligt att ha hemma ifall man får fint besök. Varför inte göra dem själv? Det ändå man behöver är ståltråd/gummitråd och sedan pärlor. Billigt och eget. Eller kan man köpa en rund metallbit, lim och färdiga rosetter. Självklart kan man köra på billiga armband från HM eller något i den stilen med. Samtidigt är det roligare att göra egna, kan man skryta lite samtidigt ;)

Har ni något tips om vad man kan göra själv hemma är jag tacksam för tips. 




lördag, april 21

att skapa en bra budget

Nu när vi ska flytta till större är det många bitar som skall falla på plats. Och den största delen är budgeten. Självklart vill man köpa nytt och skapa sitt hem. Dessvärre är pengar alltid en stor bov i det hela. För att spara in en del har vi tänkt att göra lite själv.

Som en sänggavel. Vi vill ha en med tyg och dem kostar iaf över 2000 kr. Varför inte göra en själv. Det är billigare och dessutom kan du byta ut tyget när du vill. En hallbyrå är ett måste för vår del. Har hittat en snygg på Ikea. Även här kan man spara in lite pengar. Istället kan man köpa en helt vanlig tråkig byrå på blocket, tradera eller loppis. När man har hittat en byrå vars form o storlek är passande är det bara till att slipa, måla och byta knopparna/handtagen. Två flugor i en smäll, du får en byrå som kostade dig mycket mindre och som dessutom är bara Din. 



torsdag, april 19

För att fira att vi skrivit kontrakt drar vi till biljard och lirar lite.

jippi.

Nu är kontraktet skrivit :) Kim är på jobbet och jag ska iväg och fika. Nu börjar nedräkningen för flytt. Är en del att göra, möbel som ska ses över, provsitta alla soffor, köpa, inte köpa, slänga, städa mm.



onsdag, april 18

ibland älskar jag mejl

Vi fick lägenheten! Kan inte vara något annat än glad. Imorgon ska vi skriva kontrakt och den 15 maj blir det inflyttning. Äntligen går det åt rätt spår. Vi hade lite smått panik eftersom att vi ska lämna denna lägenhet den 1 juni. Imorse var vi och kollade på lite olika soffor i stan och fastande för en. Detta har vi tänkt att köpa iaf.




that's life

Har ledigt några dagar från jobbet nu. Har jobbat sen i fredags. Idag ska jag nog vara med Johanna eller så ska jag bara ta det lugnt. För cirka en månade sen blev jag inlagd pga lungorna och känner att jag kanske skulle ta det lite lugnt idag nu när man har jobbat intensivt några dagar.

Idag får vi förhoppningsvis svar på lägenheten vi varit och kollat på. Kim har hittat en ny tvbänk som vi båda gillar, blir troligtvis den. Och ett nytt soffbord har vi även sett ut.

fredag, april 13

att välja rätt

Var i Bromölla igår med Keisy och hälsa på mormor medan Kim jobbade. Tog även en runda förbi en kompis och slipade till frillan. Har jobbat hela dagen så tänker ha en lugn fredag. Imorgon ska vi på två visningar, det är även avslutning med näktergalen och sen ska jag jobba fram tills måndag. Helgen är som sagt fullspäckad med jobb, så till er som är lediga ta ett glas vin för mig med :)


onsdag, april 11

fint besök

Efter att Kim stack till jobbet kom Chicken på besök och det blev muffins, kaffe och spänning i magen. Det händer lite saker nu för både två och satan i gatan vad kul det är. Hoppas på att allt går bra och att vi blir glada när det väl inträffar.

Ska färga håret nu i eftermiddag och senare ikväll ska jag på möte med Rädda barnen, blir kul att träffa alla igen. Var några veckor sen sist. Ett härligt gäng har vi blivit, tråkigt att några har slutat dock.



Dagen band blir: creedence clearwater revival

måndag, april 9

gult är fult

Nu var denna påsk över och godis har man allt fått. Vi var hembjudna till mamma o pappa i lörd. När man kommer hem dit så ser man några påskägg som ligger på olika bord, självklart går man dit och öppnar dem för att ta sig en godisbit, men hör o häpna DEM VAR TUMMA! Glad påsk tänkte jag. Fick mitt godis till slut. Blev god mat och dryck till det.

Min lilla kusin ville att jag skulle hämta mina gamla Barbie så fick lyda hennes ordet. Kul att få lite gamla minnen såhär på äldre dar ;)